Wat een uitzicht

Toeren doorheen  Unesco werelderfgoed

haarspeldbochten

geweldig

We hadden een trip gepland met Calimoto op en rond de Sella. We vertrokken in Antholz, we logeerden immers in appartementen Sankt Walburg, een aanrader. Na enkele kus bereikten we de Furkelpass. Niet meteen de moeilijkste pas maar wel een mooie opwarmer. De afdaling gebeurde via een smalle asfaltweg. Voorzichtigheid dus geboden. maar halverwege moesten we normaal afslagen, echter de weg was afgesloten. en het is nu niet zoals hier in Belgie, nou dan nemen we de volgende links, neen her werd vlug even 20km om. In Badia even gestopt om te tanken, het is hier bijna overal met bediening, dan ook maar even gestopt om ons vochtgehalte op peil te houden want het was warm op sommige plekken zelfs 30 graden.

De Volgende pas op het programma was de Grodner Joch, alle passen hebben hier wel 2 namen. Verder richting Sella de Culac op 2000 HMS verder naar de Passo Sella gas geven richting de Passo Pordoi om dan te stoppen in het Skioord Arabba, en daar iets te nuttigen bij Peter op het zonneterras. 

 

Passo Sella
3 Zinnen
Passo Giau
3 Zinnen

Dan was het richting Colle De Santa Lucia om zo verder te rijden naar de Passo di Gau. Dan langs Cortina d Ampezzo om dan nog een col mee te pikken namelijk de Passo Tre Croci, via de Col Sant Angelo naar de 3 Zinnen. Nu hier moet je wel 20€ per motor betalen om naar omhoog te rijden. Maar je hebt dan wel een geweldig zicht, alhoewel ik zag het zo niet meteen. 

Toen was het Full Gazz richting Antholz. Uiteindelijk hebben we meer dan 5000HMS gedaan en 234km gereden. En Leen had nergens problemen om te volgen. Maar omdat het zo mooi was heb ik het filmpje wat langer gemaakt. Nu en dan kan je ook wel eens iets grappigs ontdekken. Vroeg naar bed en morgen maken we nog meer kms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

onze rondritten

Bekijk onze nieuwspagina, hier ga je alle ritten terug vinden.

Deze website gebruikt cookies om uw surf ervaring te verbeteren.