de ronde van limburg

Toeren langs de mooiste Limburgse dorpen

mooi asfalt

verrassend leuk

Zaterdag waren de vrienden weer present om een georganiseerd tochtje te gaan rijden. We waren met zijn 4, mijn vrouw moest jammer genoeg werken. We hadden geopteerd om de Ronde Van Limburg te gaan rijden. Het was zeker 25jaar geleden dat ik nog  aan een rondrit had deelgenomen, destijds was het “bolleke pijl”, tegenwoordig rijden we met GPS. Aangezien wij allemaal met de Calimoto app navigeren en rijden, moesten we dus zien dat we het GPX bestand op voorhand konden ontvangen. Dit bestand word bij Calimoto overigens geladen via de computer en zo staat het dan ook meteen op onze smartphone dewelke als navigatie fungeert. 

Echter het bestand werd ter plaatse via usb geleverd, …. toch maar even de organisatie mailen. De organiserende club van Harley Fraussen Genk, Maasland Chapter was bereid om na betaling  het bestand te mailen. Wij dus met zijn 4 richting Genk, echter Patje Guzzi lag nog in zijn bed, die is ons een uur later komen vervoegen. Wij waren in Genk omstreeks 9h en het was al vrij druk, 10€ voor ontbijt en rondrit. Steffe Africa Twin wilde tijdig vertrekken want hij verwachtte regen. 

We vertrokken dus voor een rit van 195km doorheen Limburg, maar we ware nog geen 2 km vertrokken of er was al een wegomlegging, er werd een nieuwe windmolen geïnstalleerd en we moesten dus het blokje om. In het begin was het vooral rechtdoor op mooi asfalt, afgewisseld met verschillende ronde punten. En daar het in het begin nog een beetje druk was, reden we na een km of 10 vlot over de Limburgse wegen.

Langs Hamont-Achel ging het naar Bree om zo via Kinrooi langs de grens met Maastricht terug richting Genk te rijden. En we hebben weer gelachen op deze rit. We hadden onze motorpakken aan voorzien voor regen maar we hadden beter onze doorwaaipakken meegenomen, want het werd warm die dag. Nat in het zweet zijn we regelmatig gestopt om onze vochtreserves te vullen. Patje Guzzi, de man die door de week meestal off Road rijd, kon het nu ook weer niet laten. Op een gegeven moment hoorde ik iemand roepen “Dirk, Dirk” ik keek om maar zag niemand tot ik naar beneden keek, Patje was uitgegleden tijdens het stoppen naast een gracht ….. en stak in de gracht. Zijn voet was weggeschoven, of zijn benen waren tekort, dat kon ook.

Onderweg zaten we nog achter een tractor met daarachter een kar met uitbundige jonge vrouwen. Bleek dit een vrijgezellen feestje te zijn. Wij waren iets later gestopt naast het kanaal bij een geïmproviseerde maar aangename zomerbar, en jawel de dames stopten ook. Feestend zingend en misschien al wat teveel gedronken. Toen wij terug vertrokken wilde de bruid eens achterop, en wie zijn wij om neen te zeggen.

Onderweg hadden we dan toch nog een stukje offroad meegepikt in de Limburgse bossen. Ik heb al wel gemerkt, hoe vroeger we vertrekken en hoe kleiner de rondrit, hoe later we thuis komen. Onderweg naar huis zijn we nog getuige van een ongeval. een wagen schept een Vespa dewelke op het fietspad reed, de bestuurder van de Vespa maakte een indrukwekkende salto, maar buiten wat schrammen in het gezicht viel het blijkbaar nog wel mee. 

Volgend jaar gaan we deze tocht zeker nog eens doen, er was hier en daar wel wat omleiding maar met onze bikes is dat meestal geen probleem. Bedankt voor de mooie rit en tot volgend jaar.

4 reacties

  1. Fijn dat jullie zo’n toffe dag mochten beleven. Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en we voor volgende editie weer een mooie route om van te genieten. Director Maasland Chapter Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

onze rondritten

Bekijk onze nieuwspagina, hier ga je alle ritten terug vinden.

Deze website gebruikt cookies om uw surf ervaring te verbeteren.